So nice you’re here!

To make the experience on our website as magical as possible for you, we use cookies. These are used for digital security and to show you products that match your interests.

De Schroothoop

Update by patrickvanthof 9 years ago

Description

Het doel van dit deck is precies gelijk aan het doel van een schroothoop: zoveel mogelijk afval op een hoop gooien en er tussenuit vissen wat je nodig hebt. Vooral artifacts moeten weggegooid worden! Dat kan met behulp van Faithless Looting. (Her)bruikbare artifacts kunnen dan worden teruggehaald met Buried Ruin, Myr Retriever, Trash for Treasure, en het Zwitserse zakmes genaamd Trading Post.

Toch is het zonde om je artifacts niet eerst te gebruiken voordat je ze weggooit. Met die reden heb je de beschikking over artifacts die iets doen als ze stuk gaan: Perilous Myr, Panic Spellbomb, Arcbound Ravager en Cathodion. Daarnaast zijn er kaarten die het leuk vinden om zichzelf of anderen stuk te maken: Shrapnel Blast, Trading Post, Pyrite Spellbomb, Panic Spellbomb, Arcbound Ravager, Trash for Treasure, Buried Ruin en Bosh, Iron Golem. Dan zijn er ook nog kaarten die het leuk vinden als er (heel) veel stuk gaat: Furnace Celebration en Scrapyard Salvo. Wat een vernieling! En wat een milieubewust hergebruik!

Kaarten die je vooral weg zou willen gooien met Faithless Looting zijn Pentavus, Thopter Assembly en Bosh, Iron Golem. Als je wat meer mana hebt, kun je ze weer terughalen. Eventueel kan Cathodion nog helpen om ze sneller te spelen. Maar met Trash for Treasure kun je in beurt 3 al spelen!

Verder zijn er nog wat Burnspells om creatures uit de weg te helpen.


Mogelijke aanpassingen:

2x Scuttling Doom Engine in plaats van Pentavus en Thopter Assembly
3x Destructive Revelry in plaats van 3x Smash to Smithereens. Dan zou ik ook 4x Rootbound Crag spelen. Op die manier kan ik enchantments te lijf gaan.
2 extra Pyrite Spellbomb in plaats van Galvanic Blast: ik wil vooral artifacts spelen, en dat is Galvanic Blast niet.

Dit is een tweede versie van een deck dat ik eerder in elkaar had gezet. Dat deck deed het heel goed de eerste 4 -5 beurten, maar daarna had het niet de kracht door te pakken. De originele decklijst is hier te zien: http://tappedout.net/mtg-decks/the-scrapyard-previously-home-to-slobad/

Advies en commentaar zijn zeer welkom!

Mana curve

Card type distribution

Mana symbols

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top