So nice you’re here!

To make the experience on our website as magical as possible for you, we use cookies. These are used for digital security and to show you products that match your interests.

Lifeloss deck: Less is More!

Created by Davy 11 years ago

Deck List
Suggested tokens

Description

Een deck gebouwd om Phyrexian Unlife. Het idee is om lifeloss kaarten te misbruiken doordat je niet meer dood gaat aan <1 life.

Ad Nauseam: laat je een kaart rapen voor lifeloss, met Phyrexian Unlife is dit natuurlijk geen probleem, en je mag het herhalen zovaak je wil. Als je bijna je hele deck hiermee leegraapt, zul je zo'n 50 life kwijt zijn.

Repay in Kind: hiermee haal je je tegenstander neer als je jezelf tot <1 life hebt gekregen. Is zeer effectief in multiplayer.

Soul Conduit: Voor hetzelfde doel als bovengenoemde, alleen minder goed in multiplayer.

Pain's Reward: dit is een hele leuke kaart in dit deck. Hij is er niet zozeer om snel kaarten te rapen, maar als je goed leest is er op de kaart geen sprake van lifepayment; je mag namelijk een willekeurig nummer noemen en zo veel lifeloss krijg je dan. Je kunt dus meer leven bieden dan je hebt; oftewel infinite lifeloss en de vier kaarten zijn dan mooi meegenomen. Tenzij je tegenstander er vandoor gaat met het hoogste bod, maar dat is vrij onwaarschijnlijk als je meer bied dan zijn lifetotal

Imp's Mischief: als je dik in de min komt te staan wil je natuurlijk niet dat je Phyrexian Unlife wordt gemold of dat de tegenstander jou poisoncounters gaat aanpingen. Hiermee kun je removal spells tegengaan, meer lifeloss en je kunt de tegenstander z'n eigen spel om de oren slingeren.

Faith's Shield: hiermee kun je jezelf en al je permanents beschermen.

Night's Whisper: hiermee raap je kaarten en bouw je lifeloss op in vroegere stadia.

Death's Shadow: ook dit is een leuke kaart in dit deck. Normaalgesproken heb je niet veel aan deze als je je lifetotal op een gezond peil wil houden, maar aangezien we dik in de min staan met onze lifetotal; guess what? Death's Shadow wordt sterker naarmate je in de min komt te staan! Je moet je lifetotal namelijk van zijn power en toughness aftrekken, en aangezien je lifetotal een negatief getal is -laten we het '-X' noemen- wordt hij 13--X/13--X oftewel 13+X/13+X. Als je dus op -30 staat is heb je een 43/43 voor één mana! Als je tegen een nietsvermoedende tegenstander speelt, kun je aanvallen met een 1/1 Death's Shadow als je nog op 12 life staat, en als hij niet blockt speel je Pain's Reward en biedt je 100 leven en game-set-match, hoewel ze het wel een beetje kunnen zien aankomen door Phyrexian Unlife :/

Thraben Doomsayer: poept elke beurt een token en geeft je creatures +2/+2 zogauw je <5 life hebt.

Orzhov Charm: kan Death's Shadow terughalen en kan een creature slopen voor lifeloss.

Loxodon Peacekeeper: een massieve 4/4 blocker die je in T2 kunt spelen, enige voorwaarde is dat je minder life hebt dan je tegenstander, wat zoals je wellicht al was opgevallen het doel van dit deck is.

Godless Shrine: Ik ben geen uitgesproken fan van shock-landjes, maar ik heb deze er maar in gedaan om voor meer lifeloss.

Mana curve

Card type distribution

Mana symbols

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top